Bikram Jóga – Végre csendes az elmém

Évek óta szemezgetek a Bikram Jógával, ahol közel 40 fokos hőségben, 26+2 gyakorlat végzésével lehet “kínozni” a testet. Végre erőt vettem magamon és kipróbáltam!

Hát úgy érzem függő lettem.

Felkészültem az első órára lelkileg. Reméltem kevesen lesznek, és fiúként nem fogok kilógni a sorból. Bekészültem két törölközővel, és elolvastam, hogy szakadni fog rólam a víz, így elterveztem, hogy félmeztelenül leszek az órán. Így hát egy sporttáskával és másfél liter vízzel elindultam az Astorián található terem felé.

Sorba kellett állni, azon gondolkoztam, hogy inkább hazamegyek, de maradtam és nem bántam meg. Átöltöztem, rajtam kívül 1-2 férfi volt a teremben a 20-25 nő között. Leraktam a szőnyegem a leghátsó sorba, ahogy az oktató javasolta. Először meglepődtem, hogy az oktató nem mutatja meg a feladatokat, csak 90 percen keresztül mondja, hogy mire kell figyelni a gyakorlatoknál. A kivitelezést pedig a mellettem és előttem levőkről lestem le. Persze néhány mozdulat nem sikerült úgy, ahogy kellett volna, de kedvesen segített az oktató.

Az óra légzőgyakorlattal kezdődik, és végződik. Minden feladatot kétszer csinálunk.

Már az óra elején levő légzőgyakorlat után folyt rólam a víz.

De nem zavart! Sőt tetszett! A második gyakorlatnál azt vettem észre, hogy nem törődöm azzal, hogy szinte egyedül vagyok fiú, hogy folyik rólam a víz, hogy bénácska vagyok és nem vagyok valami hajlékony. Az se érdekelt, hogy csinos nők vesznek körül.

Nem gondoltam a munkára, a magánéletemre, a pénzügyeimre. SEMMIRE! Egyszerűen lecsendesedett az elmém és azt éreztem, hogy csak én vagyok és a gyakorlat.


Rég nem volt velem ilyen, hogy ennyire egy dologra koncentráljak, akaratom ellenére is. Figyeltem a testem reakcióját a mozdulatokra. A bőröm nyúlását, az izmaim feszsességét és a légzésemet.

Egy éber de mégis meditatív állapotba kerültem.


A gyakorlatok nagyon kemények! Remegett néhánynál a lábam.

Rolling - Jóga napló
Forrás: Google

Ha valaki nem bírta a gyakorlatokat, akkor leült, pihent. Egyáltalán nem ciki!

Óra után azt gondoltam, hogy erre van szükségem! Erre a kikapcsolódásra!
Este könnyednek éreztem a gerincem és az izületeim, másnap volt egy egészséges izomlázam, de mégis jobban éreztem magam. Főleg, hogy napi 8 órát ülök a gép előtt és plusz két órát az autóban.

Nem vagyok hajlékony, de ennek ellenére jól mentek a gyakorlatok, saját magamhoz képest fejlődtem az elmúlt 3 hétben. Heti kétszer mindenképpen menni fogok!

A Bikram Jógát mindenkinek ajánlom! Férfiaknak ugyan úgy ajánlom, mint nőknek!
Én az Astorián található stúdióba járok, mindenki mosolyog, kedves és segítőkész, bátran ajánlom: https://bikram.hu/

További bejegyzésekért és képekért kövess Instagrammon és Facebookon:

https://www.instagram.com/wheretotravel.hu/

https://www.instagram.com/wheretotravel.hu/

https://www.facebook.com/wheretotravel.hu/

Vélemény, hozzászólás?