Hétvégi kiruccanás – Bokod és a Bory-vár

Pünkösdi hosszúhétvége: szombaton jó idő lesz a többi napon, pedig esni fog és lehűlés lesz. Akkor menjünk Tihanyba! Gondoltuk naívan. Valószínűleg több száz budapesti is ezt gondolta, mivel konkrétan Székesfehérvárig állt a sor az M7-es autópályán szombat 11:30kor.

Hát akkor újratervezés! Irány Bokod! A tóról rengeteg fotót lehet látni az instagramon, szóval ezt nekem is látnom kell végre! Biztos hangulatos kis városka. Hát az idő az elég borús volt. Sikerült megtalálni azt a részt, ahonnan a legtöbb fotó készül. Megvolt a kötelező kattintás kis séta a környéken és aztán az érzés:

Ennyi volt?!

Hát igen, ennyire számítottam. Nem volt semmiféle katarzis, tátva maradt száj. Csak pár egyszerű fénykép és az érzés: na menjünk tovább.

Gyorsan megnyitottam a Google Maps-et és láttam, hogy Székesfehérvár kb. fél órára van. Na akkor irány a Bory vár! Már voltam ott életemben összesen kétszer, de szerintem megunhatatlan!

A Bory-vár

A vár nagy részét Bory Jenő a saját kezével építette és faragta évtizedeken keresztül szerelmének, Ilonának. Engem lenyűgöz az az elszántság és szerelem aminek a jegyében ez a csodálatos komplexum épült. A várban Bory Jenő szobrain kívül festményei és még a költeményei is megtalálhatóak.

A belépő egészen szemtelen: 1800 forintot kértek el egy felnőtt belépőért. Amikor két évvel ezelőtt voltam, nem rémlett, hogy ilyen aranyába lenne a belépő. Biztos a vírus miatt kiesett időszakot próbálják pótolni.
Viszont megéri leülni és csodálni egy órán keresztül a keretet és a szobrokat.

Igazából nincs mit írni róla. Pesttől egy óra autókázásra bárki megtekintheti ezt a csodát, körülbelül 2 órát lazán el lehet tölteni a kertben és az épületben.

Hazafelé pedig sétáltunk egyet a Velencei tó partján. Hűves, szeles idő volt a parton. A windszörfösök uralták a vizet, a vízparton pedig rengeteg kerékpáros rótta a köröket a tó körül.
A lángosos nyitva volt, 450 forintért lehetett kapni egy sima lángost. A hangulat kedvéért ettem is egyet.

Míg nem nyitnak ki a határok és nem lehet karantén nélkül hazatérni, addig érdemes körbenézni Magyarországon is, mert olyan rejtett csodákra lehet bukkanni, mint a Bory-Vár.

További képekért és bejegyzésekért kövess Instagrammon és Facebookon:

https://www.instagram.com/wheretotravel.hu/

https://www.facebook.com/wheretotravel.hu/

Vélemény, hozzászólás?