Utazás karantén nélkül – Bécs

Június 6, szombattól szabadon utazhatunk Ausztriába, Szerbiába, Csehországba, Szlovákiába, Németországba és Szlovéniába. Ebben a cikkben Ausztria fővárosáról, Bécsről írok, hogy mit érdemes megnézni egy hétvége alatt.

Bécs Budapesttől 250 kilométerre fekszik, szóval kellemes 2.5 óra alatt ki lehet jutni autóval. Én minden évben többször ki szoktam nézni Bécsbe, és a kocsit egyből leteszem az Erdberg metrómegállónál található P+R parkolóba, mivel a belvárosban elég kaotikus a parkolás és még a mobilparkolást se ismerik. Itt 3,4 euró egy napos parkolás, és a metrójegy pedig 2,4 € és körülbelül 10 perc alatt a Stephansdom-hoz lehet érni.

A dóm gyönyörű, kívül belül. A dóm mellett van egy kis utcában egy Billa, érdemes itt felszerelkezni üdítővel és harapnivalóval. Ám Ausztriában vasárnap a boltok 99%-a zárva van, ezt érdemes figyelembe venni, ha vásárolni akarunk a dóm környékén található sétálóutca valamelyik boltjában. A Kartner Strasse hangulata nekem a Váci utcát idézi, érdemes rajta végigsétálni egészen az Operáig.

Az Opera meglehetősen hasonlít a Magyar Operaházra. Valószínűleg a Magyar Operaházat a Bécsi ihlette és annyira jól sikerült másolat lett, hogy Ferenc József a megnyitó után megsértődött, hogy szebb lett, mint a bécsi testvére. Így tartja a legenda.

A sétálóutcán visszaindulva érdemes megnézni a Peter Kirchét és utána a Hofburgot. Kívülről is impozáns látvány, belül pedig Sissi ezüst étkészleteit lehet megtekinteni.

A környéken fekszik a Heldenplatz egy szép nagy parkkal, ahol rengeteg fiatal piknikezett sportolt és pihent a napsütéses nyári szombaton.
Mellette Pedig a Maria-Theresien-Platzon szokott lenni télen karácsonyi vásár, nyáron pedig a fiatalok uralják. Ezen a téren fekszik egymással szemben a természettudományi és a képzőművészeti múzeum, ahol ha még nem jártunk érdemes néhány órát eltölteni bár a közelben fekvő múzeumnegyedben is kedvére válogathat minden korosztály.

A múzeumnegyedből könnyen a Mariahilfer strassen találja magát az ember. (Helyes kiejtés: https://youtu.be/HT49itafh3k )
Ahol szintén a boltokat és vendéglátóhelyeket lehet meglátogatni. Én személy szerint a Vapiánót ajánlom.

Ha különlegesebbre vágyik az ember, akkor a Duna irányába, a múzeumbegyedtől körülbelül 20 perc sétára található Bécs (szerintem) legjobb vegán étterme a Veggiezz. Itt mindenféle finomságot találhat a növényevő és mindenevő ember is.

A Veggiezztől 2 metrómegállóra fekszik a Práter nevű vidámpark. Ide nem kell belépőt fizetni, csak ha fel akarunk ülni a játékokra, akkor kell menetenként körülbelül 5 eurót fizetni. A hely televan fiatalokkal. Nyüzsgő élettel teli hely volt, így a járvány ellenére is.

Közelekedést tekintve ajánlom a metró és villamos hálózatot. De hatalmas élményt nyújt biciklin vagy akár elektromos rolleren (Lime, Tier, Kiwi) történő városnézés. Ha elfáradtunk, a ShareNow alkalmazással könnyel tudunk egy autóval közlekedni.

Szerintem ezek a programok férnek bele egy napba. De a következő alkalommal, vagy akár ha ott alszunk akkor másnap érdemes megnézni a Schönbrunn kastély komplexumot és a mellette található parkot, állatkertet.

Az Airbnbn keresztül jó helyen elhelyezkedő és otthonos szállásokat lehet foglalni és akár töredék áron a belvárosi hotelekhez viszonyítva.


Bár a személyes kedvencem a város mellett található Laxenburg park, itt akár fél napot is könnyen el lehet sétálgatni és csónakázni a park közepén található tavon.

Összefoglalva, Bécs kellemes hétvégi kirándulás lehet. A város löktetése magával ragadó. Engem Pestre emlékeztet, de mégis más. Ezért különleges számomra.

További bejegyzésekért és képekért kövess Instagrammon és Facebookon:

https://www.instagram.com/wheretotravel.hu/
https://www.facebook.com/wheretotravel.hu/

Vélemény, hozzászólás?